fredag 15 januari 2016

Återbruk av julgranen

I och med tjugondag Knut då julen städas ut, skapade jag världens simplaste återbruk. Jag klippte av de finaste grenarnas yttre spetsar och stack in dom medsols i vår gamla dörrkrans. Ursprungligen är nog kransen gjord av trollhassel eller nåt sånt, Vi har haft den i så många år och dekorerar den i ständigt nya "klädnader".
Återvunnen julgran, Krans+skylt från second hand. Dörrens ljuvliga röda färg är målad i den mest miljövänliga och hållbara färgen av alla, äggoljetempera! För mer om detta besök: Avjord.se.
Välkommen-skylten hittade jag på second hand för några år sedan (för några kronor). Jag fäste den med ståltråd i kransen och den här hängt där sedan dess. Nu under jul var kransen dekorerat med ett nät av guldglitter och en röd julkula under skylten. Men när jag städade bort den dekorationen nu på tjugondedagen så fick jag lite panik och detta blev en oerhört lyckad kris-lösning.

Tips: använd trädgårdshandskar; grankvistarna sticks. Och stick in både större och mindre kvistar för att få en fyllig fason på kransen.
Resten av julgranen återanvänds som get-mat.
http://forsnashemman.blogspot.se/2015/01/julgran-blir-getmat.html

Så här har kransen sett ut i några av sina tidigare skepnader:
http://forsnashemmanshantverk.blogspot.se/2013/03/pask-krans.html
http://forsnashemmanshantverk.blogspot.se/2013/10/dorrkrans-till-halloween.html